Kolm panka lõpetab juulist kroonide vahetamise

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eurole ülemineku seaduse kohaselt peavad kõik kommertspangad Eestis selle aasta esimeses pooles vahetama kroone eurodeks ametliku kursiga (1 euro 15,6466 krooni eest), piirangute ja teenustasuta. Praeguseks on aga suuremad kommertspangad teatanud keskpangale, et pakuvad klientidele ka teisel poolaastal võimalust laias kontorivõrgus kroone eurodeks vahetada.

«Eesti Pangal on kommertspankade paindlikkuse ja kliendisõbralikkuse üle hea meel, sest inimeste kätes on veel suur hulk krooni sularaha,» ütles Eesti Panga sularaha- ja turvaosakonna juhataja Rait Roosve.

Senises mahus ja tingimustel jätkavad aasta lõpuni oma kõikides sularahateenuseid pakkuvates pangakontorites kroonide vahetust Swedbank, SEB Pank, Nordea Pank ja Citadele Pank. Väiksema kontorivõrguga jätkavad vahetamist Sampo Pank, Eesti Krediidipank ja Tallinna Äripank.

Juuli algusest ei jätka kroonide vahetamist DnB Nord Pank, Marfin Pank ja Svenska Handelsbanken.

Eesti Pank tagab krooni sularaha vahetamise eurodeks alates 2012. aastast. Keskpank teeb seda ametliku kursiga, tähtajatult, piirangute ja teenustasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles