Otepääl peeti Maakaitsepäeva

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutule saabumine Otepääle
Võidutule saabumine Otepääle Foto: Monika Otrokova

Võidutuli alustas eile oma teekonda Otepäält, mille keskväljakul toimus Kaitseliidu Valgamaa Maleva paraad.

Võidupüha tähistamine algas Otepää kirikus jumalateenistusega, mille pidas EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa ning kus liputoimkonnas oli EÜSi liputoimkond. Seejärel asetati Otepää vabadussamba jalamile pärjad.

Hiljem toimus keskväljakul ohutuspäev. Väljas olid oma tegevustega Lõuna-Eesti Päästekeskus, Punane Rist ja Eesti Taaskasutusorganisatsioon maskotiga. Väljas oli KL Valgamaa Malev relvanäitusega ja Kaitseliidu kodutütred ning noorkotkad. Meeleolu aitas vaatamata vihmasevõitu ilmale lõbusaks teha Pühajärve Puhkpilliorkester. Naiskodukaitse pakkus sõdurisuppi.

Maakaitsepäeva kulminatsiooniks oli KL Valgamaa Maleva paraad keskväljakul. Presidendi poolt süüdatud võidutule tõi Tartu paraadilt Valgamaale Naiskodukaitse Valgamaa ringkonna liige Ülle Säinas.

Võidutuli saabus Otepääle politsei saatel, võidutuld eskortis Carma motoklubi. Paraadi võttis vastu KL Valgamaa Maleva pealik Rein Luhaväli, juhatas kaitseliitlane Esmar Naruski. Paraadil osalesid KL Valgamaa Maleva paraadirühm, Otepää Naiskodukaitse jaoskond ja KL Valgamaa Maleva noorkotkad ja kodutütred.

Võidutule võttis vastu maavanem Margus Lepik, kes jagas tule Valgamaa omavalitsusjuhtidele. Paraadil mängis Piirilinna Bigband.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles