Uue näo saanud hoone avas uksed

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva avatud noortekekus avamispäeval.
Tõrva avatud noortekekus avamispäeval. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval, 7. juulil avati Euroopa Liidu kaasabil rekonstrueeritud Tõrva Avatud Noortekeskuse hoone.

Alates 2009. aastast toimunud tegevuste tulemusel on täiel määral korda tehtud Tõrva linnas paikneva endise Patküla kooli hoone uuem osa, kus ka varasemalt tegutses noortekeskus. Tööde käigus sai maja ka kaasaegsed maakütte- ja ventilatsioonisüsteemid.

Lisaks paigaldati noortekeskuse territooriumil olevatele teedele ja platsidele tänavakivid, rajati piirdeaed ning hoonesse soetati ka uus mööbel. Ehitustöid teostas AS Brick ja ruumide sisustamise eest vastutas OÜ Standard Tartu.

Valgamaa Partnerluskogu meetme «Noor Valgamaa» kaasabil soetati noortekeskusele ka muusikariistad ja spordiinventar, et Tai poksi ja aeroobikaga tegeleda.

Tõrva abilinnapea Maido Ruusmanni sõnul on tegemist viimaste aastate oluliseima investeeringuga, mis teostatud Tõrvas piirkonnas elavate noorte vajadusi silmas pidades. «Juba juulis hakkame koostöös linna noortevolikoguga tegelema noortekeskuse sisu loomisega, et alates 1. septembrist pakkuda noortele võimalust sisukalt vaba aega veeta,» lisas Ruusmann.

Rekonstrueerimine toimus projekti «Tõrva Avatud Noortekeskuse rekonstrueerimine» käigus, mida rahastati. Tegevuste kogumaksumuseks kujunes ligi 800 000 eurot. Projekti kaasfinantseerijad on haridus- ja teadusministeerium ja Tõrva linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles