Lisatasu läheb kolmele perearstile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstid tööpuuduse üle kurta ei saa, patsiente ooteruumi jätkub.
Perearstid tööpuuduse üle kurta ei saa, patsiente ooteruumi jätkub. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haigekassa maksab möödunud aasta tulemuste põhjal kvaliteeditasu kolmele Valgamaa perearstile.

Tasu jagatakse kvaliteedisüsteemi alusel. Haigekassa avalike suhete juhi Evelin Koppeli sõnutsi mõõdetakse erinevate näitajatega, palju on arstid krooniliselt haigete patsientidega tegelenud.

«Näiteks vaadatakse, kuidas perearstid on oma nimistu diabeedihaigeid või südamehaigeid jälginud ning kas on teinud neile kõik vajalikud uuringud,» selgitas ta.

Perearstil on võimalik koguda maksimaalselt 600 punkti. Perearstid, kes koguvad 480–540 punkti ehk 80–90% kogusummast, saavad kvaliteeditasu koefitsiendiga 0,8. Perearstid, kes saavad 91–100% vajalikest punktide arvust, saavad tasu koefitsiendiga 1,0.

Merike Ausmees saavutas maksimumtulemuse

Valgamaalt saavutas läinud aasta seisuga maksimaalse punktide summa Tõrva perearst Merike Ausmees, 490 punktiga saavutas paremuselt järgmise tulemuse Eve Rebane, kellest omakorda 100 punkti vähem kogus Terje Talvi. Ülemöödunud aastal jäid 91–100% protsendi piiridesse nii Ausmees, Rebane kui ka Kaida Kiisa.

Kõige vähem punkte kogus mullu perearst Katrin Palover, saades neid 40. Talle järgnesid Anne Haas 53 ja Mare-Kirsti Rosenberg 79 punktiga.

«Oleme perearstide seltsiga otsustanud, et järgmistel aastatel suuname koostöös tähelepanu just nendele perearstidele, kes kvaliteedisüsteemiga küll liitunud, kuid kelle indikaatorite punktiskoor madal. Siin on veel arenguruumi,» on varem öelnud haigekassa juhatuse liige Mari Mathiesen.

Suurim võimalik lisatasu haigete jälgimise ja ennetustöö eest on 3067,76 eurot, peale mille on lisanõuete täitmisel võimalik saada maksimaalselt 766,94 eurot erialase lisapädevuse eest. Viimase eest said raha Ausmees koefitsendiga 0,3 ja Rebane koefitsendiga 0,5.

Raha peaks motiveerima

«Raha ongi motivaator, et perearstid tegeleksid rohkem oma nimistu krooniliste haigete, samuti lastega,» ütles Koppel.

Läinud aasta tulemuste põhjal maksab haigekassa alates juulist välja kvaliteeditasu kokku 281 perearstile kogusummas 808 357 eurot.

Valgamaal on süsteemiga liitunud 17st perearstist 14. Kvaliteediindikaatorite süsteemiga on liitunud kokku 90% Eesti perearstidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles