Naaberlinna elanikud sõdivad tänava sulgemise vastu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sēlija tänav Valkas
Sēlija tänav Valkas Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Kord kuus toimub Valkas suurem laat, mis toob kaasa ka Sēlija tänava sulgemise kahel päeval. Traditsioon on kestnud juba mitmeid aastaid, ja piirkonna asukad tunnevad end ajalehe Ziemellatvija andmetel üha rohkem häirituna.

«On arusaamatu, miks peavad need paar kaltsukaupmeest oma putkad sellele tänavale püsti lööma, kui samal ajal on turuplats sealsamas peaaegu tühi,» nurises üks 60st, kes omavalitsusele saadetud kirja oli allkirjastanud. «Oleks siis tõesti laat nagu laat, aga selle paari kaltsuputkaga ettevõtmist kord kuus küll selle sõnaga nimetada ei saa.»

Omavalitsusjuht Kārlis Albergs rääkis, et iga enesest lugupidav linn peab turgu üleval pidama. Viimasel ajal on tema sõnul ka Valkas selles osas olukord paranenud: kauplejatele on ehitatud letid ja peavarjud. Kui Albergs viimase laada ajal Sēlija tänavas ringi käis, valitses seal tema sõnul kord. Ametimehe arvates on olulisem, et liikluseks poleks suletud Riia tänav, mille kaudu toimib ühendus Eestiga.

Valka turu perenaise Skaidrīte Pavlova soovitusel võiksid häiritud linnaelanikud kord kuus kahe päeva jooksul kasutada teist marsruuti. «Tuleb teha kõik, et Valka oleks kaupmeestele ahvatlev paik, mitte lükata nende teele takistusi,» rääkis ta. «Võib-olla mõnele ei meeldi müüdava kauba sortiment, kuid järjest rohkem inimesi ostab rõivaid ja jalanõusid just nendel laatadel, sest kallima kraami jaoks pole lihtsalt raha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles