Festivalil jääb ära pinnaltpäästmine, viikingilaager ei vasta ootustele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viikingite laager täna lõuna ajal Valgas Pedeli ääres, mis ei vasta korraldajate hinnangul ootustele ning on tõeline pettumus.
Viikingite laager täna lõuna ajal Valgas Pedeli ääres, mis ei vasta korraldajate hinnangul ootustele ning on tõeline pettumus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Militaarajaloo festivalil jääb ära täna õhtul toimuma pidanud politsei- ja piirivalveameti esitlus ehk pinnaltpäästmine Pedeli jõelt, sest kaks kopterit kolmest, mis riigil kasutada, on veel remondis.


«Politsei- ja piirivalveameti peadirektor oli täna hommikul siseministri juures ja nad arutasid, kas julgetakse saata ainus töötav helikopter mitmeks tunniks Valka, kuid riik ei saa võtta vastu riski, et ainus kopter ära saata,» selgitas militaarajaloo festivali üks korraldajaist erumajor Meelis Kivi. «Eile õhtul oli veel lootust, et helikopterid saadakse remondist kätte.»

Samuti on probleemid lubatud viikingilaagri, ka viikingilaevaga, mis polnud veel lõunaks kohale saabunud, kuigi pidanuks inimesi juba hommikul kümnest sõidutama. Kivi sõnul hakati laagrit küll püstitama, ent pooletunnise hilinemisega.

Mati Nuut, kes on MTÜ Kalevite Kange Rahvas juhatuse liige, lükkas ümber kõik väited, et laagrit kohal pole. Samuti saabuvat tema kinnitusel Valka viikingilaev, seda küll hilinemisega.

«Mulle üritas ta sama rääkida, ehmus vist ja viskas toru ära,» ütles Kivi. «Ta puikleb ja väidab, et kõik on käima lükatud.»

Tema sõnul ei saa kahte Pedeli äärde püstitatud telki kindlasti nimetada laagriks, mis vastaks suurürituse formaadile. «Laagrit, mida lubati, ei ole,» lisas ta, märkides, et ala pole isegi piiratud. «Samuti ütles üks inimene nende personalist, et boss (Mati Nuut – M.V.) hakkas täna alles laeva otsima.»

Kivi leiab, et tegi õigesti, et ei kandnud viikingilaagri kohaletoojatele ettemaksu üle. «Kokku läinuks 5000 eurot. Sellise laagri eest?» imestas Kivi. «Äärmiselt piinlik on. See oli ju üritus, mida oleme suurelt reklaaminud.»

Kivi täpsustas pärastlõunal, et viikingilaev jõuab täna Valka alles kell 19. Ta lisas veel, et tulemata jääb USA sõjaajalooklubi, mille sõjaväelastest liikmetel tuleb töökohustusi täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles