Viikingilaagri kohaletooja ründas festivali korraldajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viikingite laager Valgas Pedeli ääres, mis militaarajaloo festivali korraldajate sõnul ei vasta lepingus lubatule.
Viikingite laager Valgas Pedeli ääres, mis militaarajaloo festivali korraldajate sõnul ei vasta lepingus lubatule. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

MTÜ Kalevite Kange Rahvas juhatuse liige Mati Nuut, kes tõi Valga militaarajaloo festivalile kohale viikingilaagri ja viikingilaeva, ründas täna ennelõunal festivali ühte korraldajat Meelis Kivi.

Probleem algas eile, kui festivali korraldajad olid pettunud Nuudi töös ja kinnitasid, et lepingus lubatu ei vasta ootustele, sest suure laagri asemel püstitati Pedeli jõe äärde vaid kaks väikest telki ning viikingilaeva pole õigeks ajaks kohale toodud. Nuut kostis eile päeval seepeale, et laev hilineb, aga korraldusliku poole pealt on kõik nii nagu peab.

Täna saabus Nuut aga muuseumi Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon, süüdistades Kivi laimamises ning lüües seejärel viimast näkku. Vahele astusid turvamehed ja politsei toimetas Nuudi Valga politseijaoskonda. Kinnitamata andmetel oli Nuut alkoholi tarbinud. „Poisid, kes laagris töötavad, rääkisid, et ta on iga päev purjus olnud,“ lausus Kivi. „Minu sõnum on, et firmas töötavad noored on tublid, aga nende pealikku ei tasu usaldada, sest ta pole sõnapidaja mees.“

Asjaolude uurimiseks on alustatud väärteomenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles