Teatetants jõudis järjega Valgamaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatetants saabus täna Valgamaale.
Teatetants saabus täna Valgamaale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrumaalt Sangaste valda Sarapuule pidanuks tantsijad ja nende saatemeeskond jõudma pool üks öösel, kuid hilineti paarkümmend minutit. Meeleolu oli rahvatantsijate ja pealtvaatajate seas aga ülev, mängiti ka akordionit, lauldi ja tantsiti.

Võru maavanem Andres Kõiv andis Valga maavanemale Margus Lepikule üle teatepulga, milleks on tegelikult mälupulk, kuhu iga teatetantsus osalev kollektiiv talletab oma traditsioonid ja kombed: videona, fotona või kuidas ise tahab. «Meil on ka kokkulepe Eesti Kirjandusmuuseumiga, et kõik see läheb arhiivi. See on teatepulk tulevikku,» ütles läinud nädalal Valgamaalasele teatetantsu idee autor Kalev Järvela. Au teatetantsu Valgamaal alustada oli Sangaste segarühmal Kõvvera Kõdara.

Pool üheksa hommikul olid tantsijad juba Tõrvas, kust liiguvad edasi Helme ordulinnuse juurest Riidaja peale, jõudes lõpuks Rudinasse, kus kell 11.40 annavad teatepulga üle Viljandimaale.

Suuremahuline tantsuprojekt «Teatetants 2011», mida korraldab Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts, kestab pühapäevani. Selle käigus läbitakse lakkamatult tantsides ja musitseerides 1000 kilomeetrit Eesti maanteid. Praeguse seisuga võtab projektist osa umbes 6200 tantsijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles