Valga muuseumi direktor paneb tööle punkti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Tomson
Pille Tomson Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseumi direktor Pille Tomson otsustas uueks ametiajaks mitte kandideerida, sest doktoritöö kirjutamine vajab täit pühendumist.

«Eks ma olen mõelnud seda ka varem, aga nüüd tuli aeg, kus tuli otsustama hakata,» sõnas ta. «Pidin vaatama passi ja peeglisse, ja otsustama, kas tahan seda (doktorikraadi – M. V.) või mitte. Kuna mul on magistritööga nii suur töö ära tehtud, kus on pool doktoritöö mahtu olemas, siis oleks rumal jätta see lõplikult vormistamata. See on isikliku ambitsiooni küsimus.»

Ta ei eita, et on raske muuseumist lahkuda. «Ise arvan, et olen seda tööd täie pühendumusega teinud.»

Tomsonit kolm aastat tagasi Valga muuseumit juhtima ei oodatud – koguti allkirju, et võidelda endise direktori Esta Metsa tööle jäämise eest. «Loodan, et uuel direktoril läheb paremini ja teda ehk oodatakse,» ütles Tomson nüüd. «See oli metsik ebausaldus, mida ma polnud elus veel tundnud. Kõike tuli teha tasa ja targu, kuigi mõnda asja oleks oma kärsitu loomuga tahtnud teha rutem.»

Kultuuriministeerium kuulutas sel suvel direktori tähtajalise lepingu lõppemise tõttu välja konkursi, kuhu laekus 8. augustiks ainult üks avaldus, mis vastas kõigile esitatud nõuetele.

Valgamaalasele teadaolevalt osales konkursil Valga maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse karjääriinfo spetsialist Marek Nõmmik.

Ta kinnitas, et kui peaks direktori koha saama, siis põhjalikke muudatusi pole muuseumi töös oodata, pigem on kavas üleminekuperiood võimalikult sujuvaks teha. Ühe võimaliku uue suunana nimetas ta siiski tulevast tihedamat koostööd Lätiga.

Tomson asus Valga muuseumi direktori ametisse 1. jaanuaril 2009, tema tööleping lõpeb käesoleva aasta viimasel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles