Konnaojja voolav solk võetakse luubi alla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konnaoja
Konnaoja Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Valga-Valka linnajuhtide äsjasel nõupidamisel lepiti kokku, et tuleva aasta kevadel teevad Valga ja Valka esindajad mõlemas riigis voolava Konnaoja kaldaala ühisseire. Selle käigus püütakse võimalikud reostuseallikad juba eos sulgeda.

Ka sel aastal kimbutas valgalasi Pedeli jõkke voolanud reostus, mis sundis heiskama punase lipu. Kolibakterite arvu tõusu jões põhjustas Läti poolel olev leke, mis tekkis, kuna kanalisatsioonitoru alt Konnaojja reovett voolas. Taolisi olukordi on ette tulnud varemgi.

Valga linnapea Kalev Härk ütles Valgamaalasele, et Läti pool ei ole kanalisatsiooniprojektiga kõikide majadeni jõudnud ning seetõttu laseb osa majapidamisi meelevaldselt Konnaojja reostust. «Tuleb vaadata, et lokaalsed kanalisatsioonid oleksid korras,» rõhutas Härk, kelle sõnul on Läti-poolne järelvalve seni liialt nõrk olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles