Eesti ja Läti arstid hakkavad telesilla abil koostööd edendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla.
Valga haigla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu Ülikool ja Läti Ülikooli Pauls Stradiņši kliinikum Riias käivitavad oktoobris telemeditsiini programmi, mis võimaldab videokonverentsi seadmete vahendusel patsiente diagnoosida.

Samuti saab seadmeid kasutada, et viia läbi koolitusi juhuesitlustest ülevaadete tegemiseni kirurgilistest operatsioonidest, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Projekti Tartu Ülikooli poolse eestvedaja professor Sulev Kõksi sõnul on projekti põhieesmärk Eesti-Läti vahelise meditsiinialase koostöö süvendamine eeskätt ortopeedia, dermatoloogia ja regeneratiivse meditsiini erialadel. Pikemaajalisem eesmärk on Eesti-Läti meditsiinipiirkonna viimine vastavusse Euroopa majandus- ja teaduspiirkonna nõuetele, et võimaldada teadmiste, patsientide, ravi ja tehnoloogia vaba liikumist.

Projekti käigus on ostetud videokonverentsi seade Polycom HDX 8000, mis võimaldab läbi viia internetipõhiseid kõrgresolutsioonilisi videokonverentse kuni nelja partneriga korraga. Seade on varustatud mobiilse multimeedia käruga, mis võimaldab seadet liigutada vastavalt vajadusele.

Projekti viivad ellu Tartu ülikool ja Läti ülikooli Pauls Stradiņši kliinikum Riias koostöös nelja kohaliku haiglaga: Valga haigla, Põlva haigla, Lõuna-Eesti haigla Võrus ja Vidzeme haigla Valmieras.

Projekt kestab kaks aastat ja selle eelarve on üle 179 000 euro.

Euroopa Regionaalarengu Fondi toetatav Eesti-Läti programm on üks piiriülese koostöö programmidest Eestis. Selle eesmärk on eestlaste ja lätlaste vahelise koostöö toetamine nii avalikus, era- kui kolmandas sektoris laias teemaderingis kultuurikoostööst teadusprojektideni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles