Politsei pitsitas alaealisi joojaid-suitsetajaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel. 30. septembril korraldasid Valga politseinikud koostöös Läti Vabariigi Valka politseiga Valgas reidi, mille eesmärk oli ennetada ja avastada alaealiste õiguserikkumisi.

Reidi käigus käidi erinevates alaealiste kogunemiskohtades, mille käigus kontrolliti kokku 40 isikut. Kokku tabati 11 alaealist õiguserikkujat: kolm nendest olid tarvitanud alkoholi, neli suitsetas ja ühel korral oli tegemist avaliku korra rikkumisega.

Neljapäeval, 29. septembril kontrollis aga Valga politsei Tõrva piirkonnas turvavarustuse kasutamist ja pööras tähelepanu kergliiklejatele.

Avastati 24 väärtegu, sealhulgas kuus turvavarustuse kasutamise eeskirjade rikkumist, 11 juhti kasutasid sõidu ajal mobiiltelefoni käed-vaba süsteemita. Peeti kinni kolm kiiruseületajat ja üks alkoholi tarvitanud alaealine. Kahel alla 14aastasel jalgratturil puudus kiiver.

Politsei suunab jätkuvalt juhtide tähelepanu asjaolule, et sõidu ajal ei tohi mobiiliga rääkida ,vaid tuleb kasutada käed-vaba süsteemi. Lapsevanematel tuletab politsei meelde, et ei tohi lubada alaealistel jalgratturitel sõita kiivrita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles