Politsei jagab helkureid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Postimees

Eile alustas maanteeamet helkuri kandmise olulisust selgitava liiklusohutuskampaaniaga «Sinu helkur võib päästa elu!». Sellega tahetakse inimestele südamele panna helkuri kasutamise vajalikkust ning ennetada pimedas jalakäijate ja jalgratturitega juhtuvaid liiklusõnnetusi.

Traditsiooniliseks kujunenud kampaania tarvis on maanteeamet politsei- ja piirivalveametile üle andnud 80 000 helkurit. Neid jagatakse liiklusjärelevalve korras politsei patrullautodest pimeda ajal asulavälisel teel ohusituatsioonis olevatele jalakäijatele.

Samuti on käesoleval aastal avatud veebikeskkond helkur.ee, mille eesmärk on muuta helkuri kinkimine võimalikult lihtsaks ning mugavaks. Helkuritele pühendatud kodulehte tutvustatakse tele- ja raadioklippides, väli-, sise- ja trükireklaamis ning internetis. Veebikeskkond on nii eesti- kui venekeelne.

Tänavust kampaaniat toetab ka president Toomas Hendrik Ilves, kes kutsub inimesi märkama meie kaasteelisi ja hoolitsema selle eest, et nad ka autojuhtidele nähtavad oleksid.

Liiklusõnnetuste statistika põhjal on sügis- ja talvekuud liikluses osalevatele jalakäijatele endiselt kõige riskantsemad. Käesoleva aasta üheksa kuu jooksul on asulavälisel teel pimeda ajal vigastada saanud üheksa ning hukkunud kolm jalakäijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles