Kolm Valgamaa neidu pälvisid eritunnustuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmapaistnud 14 noort on õnnelikud nii tähelepanu kui preemia üle. Merily Viks on vasakult neljas,Hanna-Liisa Tamm vasakult viies ja Sandra Pikk paremalt neljas.
Silmapaistnud 14 noort on õnnelikud nii tähelepanu kui preemia üle. Merily Viks on vasakult neljas,Hanna-Liisa Tamm vasakult viies ja Sandra Pikk paremalt neljas. Foto: Timo Arbeiter

Neljapäeval Pärnus toimunud noortekonverentsil «Lahe koolipäev» kuulutati välja hea eeskuju 2011 ja 14 noort üle Eesti pälvisid eritunnustuse. Nende hulgas oli kolm Valgamaa neidu: Sandra Pikk, Hanna-Liisa Tamm ja Merily Viks.

Sel aastal esitati konkursile 68 taotlust. Sandra Pikk ja Merily Viks olid nende väheste seas, kelle toetuseks esitati rohkem kui üks taotlus.

Pikka iseloomustades toodi välja, et ta on hea eeskuju tänu kolmele erilisele omadusele: loomade varjupaiga ja lastekodulastega seotud ettevõtmised, mis välja kasvanud tema hoolivusest; tema riiete taaskasutuse huvi, sellega seotud käsitöö ja selle propageerimine ning Valgamaa kooli- ja noortemeedia arengule kaasa aitamine.

Tunnustuse üle oli Pikal hea meel. Tema sõnul oli uhke tunne seista koos ülejäänud 13 silmapaistnud noorega laval ligi 700 eesti noore ees.

Pika esitasid hea eeskuju konkursile Tsirguliina kooli õpilasesinduse nimel selle president Aivi Bõstrova ja Valgamaa noortelehe Tankla toimetuse nimel peatoimetaja Siiri Liiva. Lisaks oli märgitud soovitajatena koolikaaslasi, sõpru, Tõlliste valla noorsootöötajaid, Tsirguliina keskkooli õpetajaid, Valgamaa partnerluskogu töötajaid ja Valgamaa noorsootöökeskuse Tankla juhatuse liikmeid.

Merily Viksi iseloomustuses on toodud välja, et tegemist on noore Palupera valla Nõuni küla neiuga, kes seisab kohalike noorte võimaluste eest, armastab kodukohta, kiirgab seda väljapoole ja tõmbab teised kaasa.

Tema nime väljahõikamine tekitas neius palju elevust: «Värisema hakkasin – jalad ja käed kõik värisesid. Mõtlesin, et appi, kuidas ma veel sinna ette lähen, kui ise üleni värisen. Aga uhke tunne oli ka ikkagi.»

Viksi esitasid konkursile sõbranna Katrina Ojavee ning Valgamaa noortelehe Tankla toimetuse nimel peatoimetaja Siiri Liiva. Lisaks toetasid kandidatuuri pereliikmed, sõbrannad ja koolikaaslased, kooliõpetajad, Valgamaa partnerluskogu töötajad, Valgamaa noorsootöökeskuse Tankla juhatuse liikmed ja Palupera vallavanem Terje Korss.

Hanna-Liisa Tamm lõpetas kevadel Palupera põhikooli, kus ta oli vahepeal ametis ka õpilasesinduse pressiesindajana.

Sellel kevadel pälvis ta MTÜ Eesti Memento Liidu tunnustuse küüditatute koolimälestuste kogumise võistlusel. Tema tööd "Minu vanaema perest ja küüditamisest" juhendas Palupera põhikooli direktor Svetlana Variku, kes tüdruku ka hea eeskuju konkursile esitas. 8.--9. klasside arvestuses pälvis uurimistöö esikoha.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles