Kooli hoolekogu esitas vallale protestipöördumise

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve põhikool on seni ainsa Valgamaa koolina programmiga liitunud.
Pühajärve põhikool on seni ainsa Valgamaa koolina programmiga liitunud. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Valgamaalasele saadetud pressiteates kinnitas lapsevanemaid esindav Teet Reedi, et Pühajärve põhikooli lapsevanematele, hoolekogule ja õpetajatele tuli halva üllatusena Otepää vallavalitsuse teade otsusest Pühajärve põhikool likvideerida ja ühendada see Otepää gümnaasiumiga.

«Kooli hoolekogu esitas täna hommikul vallale ametliku pöördumise palvega vallavalitsusel esitada hiljemalt 12.12.2011 haridusasutuste ümberkorraldamise tegevuskava koos eelarvega, milles on näha, milline on planeeritav kokkuhoid koolide ühendamisel ja kuidas selle sammuga tagatakse kvaliteetne gümnaasiumihariduse andmine Otepääl ja tugeva põhikooli säilimine,» seisab pressiteates.

«Artikkel oli ootamatu, sest veel käesoleva aasta aprilli lõpus kinnitas vallavanem Andres Visnapuu avalikult, et Pühajärve põhikooli ei suleta,» ütles Reedi. «See otsus on tekkinud kuskil tagatoas. Pühajärve põhikooli hoolekogu, kohalik elanikkond, sügisel valitud külade vanemad ega isegi mitte volikogu liikmed ei olnud sellest eelnevalt informeeritud ning neid ei ole ka valla tuleviku arutelule sisuliselt kaasatud.»

Reedi sõnul nõuavad nad vallavalitsuselt avaliku koosoleku korraldamist pärast ametlikus pöördumises esitatud küsimustele vastamist. «16. novembriks planeeritud avalik koosolek on edasi lükatud ning vallavalitsus peab viivitamatult teavitama avalikkust, et 23. novembril ei saa volikogu Pühajärve põhikooli likvideerimise ja selle Otepää gümnaasiumiga liitmise otsust teha,» ütles Reedi.

2007. aastal andis Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves Pühajärve põhikoolile üle auhinna Eesti Kaunis Kool. 2011. aastal toodi kool välja mudelina EDUKO uuringus «Kooli innovatsioonimudelid maakoolide näitel».

Esimesel septembril astus põhikooli esimesse klassi kümme last, kokku õpib põhikoolis 90 õpilast ning lasteaias käib 18 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles