Politseinikke ründas vaimselt ebastabiilne mees

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalasele teadaolevalt on kolmapäeval Otepääl noaga politseinikke rünnanud mees kohalik elanik, kellel probleeme psüühikaga ning kes tarvitab vastavaid tablette. Mees on aastaid ringi käinud noa ja kirvega - seda teadis kohalike sõnul ka politsei.

Elanikud teadsid, et mees terariistatega ringi käib – senimaani ei olnud ta aga kedagi rünnanud. „Varem on tal pidevalt ka kirves kaasas olnud, inimesed kartsid teda, aga ta ei teinud kellelegi liiga sellega,“ ütles üks. Kohalike arvates võis mees lihtsalt enesevalitsuse kaotada, kui politseinikud teda kõnetasid, ning seetõttu neid ka ründas.

Varasemalt on siiski toimunud ka intsident, kus mees oksasaega kaaskodanikke, sealhulgas politseiametnikku, püüdis rünnata. Tookord sai kähmluse käigus mehelt saag käest ära võetud ja keegi õnnekombel vigastada ei saanud.

Tartu maakohtu kohtunik rahuldas reede pärastlõunal Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri taotluse ning võttis Otepääl kaht politseinikku pussitanud mehe vahi alla, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles