Noortevolikogusse kandideerib 26 noort valgalast

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga raekoda.
Valga raekoda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Loodavasse 21-liikmelisse Valga noortevolikokku kandideerijad on selgunud. Neid on 26. Kes noortevolikokku pääsevad, selgub 24. novembril, kui toimuvad valimised. Oma kandidatuuri võisid üles seada kõik Valga noored.

Valga avatud noortekeskuse noorsootööjuhi ja noortevolikogu mentori Lauri Drubinši sõnul saavad noored valimisteni tutvustada ideid ja eesmärke: miks nad tahavad kandideerida volikogusse ja mida soovitakse ära teha Valga linna noorte heaks.

24. novembril avatakse valimisjaoskonnad kõikides Valga koolides ning noortekeskuses. Haridusasutustes on need avatud kogu koolipäeva, noortekeskuses saab valida kaheksani õhtul. Tulemused loeb kokku valimiskomisjon, kuhu kuuluvad kandideerimisel mitte osalenud noored. Valimisõigus on kõikidel Valga linna sissekirjutatud 7–26 aastastel, igaühel neist on üks hääl.

Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rantsi sõnul sai Valga linn projekti alusel noortevolikogu loomiseks 190 eurot Eesti Noorteühenduste Liidult. Linnavalitsus toetab noortevolikogu loomist 400 euroga ja 2012. aasta eelarvesse planeeritakse noortevolikogu tegevuseks 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles