Õpilased ja politseinikud ühendavad jõud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurite jagamisega tegeleb aeg-ajalt ka politsei.
Helkurite jagamisega tegeleb aeg-ajalt ka politsei. Foto: Sakala/Scanpix

Kolmapäeval, 23. novembril algusega kell 16.30 toimub Valgas lastegruppide helkurkõnd. Kultuuri- ja huvikeskuse eest algava kõnniga soovitakse juhtida linnarahva tähelepanu helkuri vajalikkusele. Selle kasutamist propageerivad Valga koolide õpilased koos politseinikega.

Politsei kutsub helkurkõnnis osalema ka Valga linna- ja maavalitsuse töötajaid.

Helkurkõndijatest moodustatakse viis gruppi, igaühte neist kuulub ka politseinik. Lapsed kannavad omavalmistatud plakateid «Kanna helkurit!» ja «Ole nähtav!», teretulnud on ka teised teemakohased plakatid. Iga helkurkõnnis osaleja kannab helkurvesti ja riietele kinnitatud helkureid.

Grupid kõnnivad kesklinnast mööda Kuperjanovi, Vabaduse, Kungla, Pikka ja Kesk tänavat ning Pärna puiesteed eri piirkondadesse. Teel teavitatakse linnarahvast helkuri kandmise vajalikkusest ja kinnitatakse helkurid nende riietele, kes ei täida liiklusseaduse nõuet kanda halva nähtavuse korral või pimeda ajal teel liikudes helkurit.

Helkurikõnniga soovitakse juhtida inimeste tähelepanu nii seaduse nõudele, et sõltumata valgustuse ja kõnnitee olemasolust on helkuri kasutamine pimeda ajal kohustuslik nii väljaspool asulat kui asulas liigeldes, vaid ka sellele, et helkuri kandmine võib päästa elu.

Valga politsei palub hiljemalt 21. novembriks teatada Linda Oksale, kes ja kui palju osalejaid soovib helkurikõnnis osaleda.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets ütles, et selline valgamaalaste algatus väärib järgimist ka mujal Eestis. «Kuigi vahel kuuldub arvamusi, et turvavarustuse ja helkuri propageerimist on isegi liiga palju, siis tegelikult aitavad just uued lähenemised köita inimeste tähelepanu ning aitavad kaasa inimelude kaotuste vähenemisele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles