Selli kaitsja esitas taotluse arutada kriminaalasja kokkuleppemenetluses

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sell
Andres Sell Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval, 21. novembril kl 10 algas Tartu maakohtu Tartu kohtumajas istung ebaseaduslike inimuuringute tegemise süüdistuse kriminaalasjas, teatas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Praegust Valga haigla ülemarsti Andres Selli süüdistatakse keelatud kauba ebaseaduslikus sisseveos, ebaseaduslikes inimuuringute tegemises, teise isiku kallutamises dokumendi võltsimisele ja võltsitud dokumendi kasutamises. Inimuuringute eetikakomitee endist esimeest Lembit Allikmetsa süüdistatakse dokumendi võltsimises.

Andres Selli kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv esitas taotluse arutada tema kaitsealuse osas kriminaalasja kokkuleppemenetluses.

Lõuna ringkonnaprokurör Kristiina Laas oli kaitsja taotlusega nõus. Ta tegi taotluse eraldada Sellile esitatud süüdistuse osa eraldi menetlemiseks kokkuleppemenetluses teises kohtukoosseisus, kuna Lembit Allikmets ja tema kaitsja ei soovinud kokkuleppemenetlust. Kaitsjad nõustusid Selli osas süüdistuse eraldamisega ning üldmenetlus jätkub ainult Allikmetsa süüdistusasjaga.

Kui kahe süüdistatavaga kriminaalasja arutamine üldmenetluses oleks tähendanud ka kannatanute ülekuulamist, siis nüüd, kui üldmenetluses on süüdistatav vaid Allikmets, kannatanute ülekuulamist enam ei toimu.

Seega langes ka ära alus kuulutada kohtuistung kannatanute eraelu kaitseks kinniseks. Prokurör esitas vastava taotluse ning kohus kuulutas vahepeal kinniseks kuulutatud kohtuistungi uuesti avalikuks.

Allikmets ennast tänasel istungil pärast talle esitatud süüdistuse avaldamist süüdi ei tunnistanud. Istung jätkub homme tunnistaja ülekuulamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles