IRL taunib kooli sulgemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Valgamaalane

IRLi Valgamaa piirkonna juhatus mõistis hukka Pühajärve põhikooli sulgemise ning taunib Otepää vallajuhtide käitumist.

«Otepää vallajuhid on süsteemse töö ja lahenduste leidmise asemel tegelenud kohaliku kogukonna lõhkumisega. Tänaseni ei ole vald esitanud arvutusi ega põhjendusi, palju läheb vallale ümberkorralduste tegemine maksma ning mis argumentidele tuginedes elujõuline kool suletakse,» ütles IRLi Valgamaa piirkonna juhatuse liige Priit Sibul.

«IRL küll toetab ümberkorraldusi riigihalduses ja kindlasti pooldame haridusvõrgu korrastamist. Samas on selge, et muudatused peavad olema läbipaistvad ning teenima kohalike inimeste huve. Peame oluliseks koolivõrgu korrastamist nõnda, et säiliks tugev põhikoolide võrgustik,» rääkis Sibul.

Otepää vallavolikogu liige ja endine vallavanem Aivar Pärli ütles, et tänased vallajuhid käituvad kohalike inimeste huvide vastaselt.

«Tegelikult oleks pidanud realiseerima mõni aeg tagasi tehtud plaanid kolida koolimajja raamatukogu ning lasteaed, nagu oleks pidanud tegelema ka kooli küttekulude vähendamisega. Tänaseks ei ole meil ühtegi arvestust ega teadmist, mida plaanitakse teha koolihoonega ning kas ja kui palju omavalitsus tegelikult kooli sulgemisest võidab. Tegemist on justkui rünnakuga oma inimeste vastu.»

Otepää vallavolikogu otsustas eile rahva vastuseisust hoolimata sulgeda 90 õpilasega Pühajärve põhikooli ja liita see järgmisest õppeaastast Otepää gümnaasiumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles