Lõppes piirilinna ümbersõidutee ehitus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Valkas asuv valgusfoor ümbersõiduteel
Läti Valkas asuv valgusfoor ümbersõiduteel Foto: Andre Hanimägi / Valgamaalane

Valga naaberlinnas Valkas Pedeli silla juures avatakse homme, 25. novembril kell 12 äsjavalminud ümbersõidutee, mis viib mööda Valka linnast, teatas SIA Balti kommunikatsioonikeskuse direktori assistent Ilga Sokolova.
 

«Kuna transiitliiklus nüüdsest enam kesklinna läbima ei pea, väheneb linna liikluskoormus ja suureneb jalakäijate turvalisus,» ütles Sokolova.

Ümbersõidu ehituse käigus rajati ka jalgratta- ja kõnniteed, bussipeatused, kommunikatsiooni- ja drenaažisüsteemid. Müra ja saaste vähendamiseks paigaldati spetsiaalsed piirded. Samuti rekonstrueeriti ümbersõidule jääv Pedeli sild.

Kasutatud on mitut keerukat nüüdisaegset lahendusi. Näiteks on paigaldatud tee äärde spetsiaalsed ökonoomsed LED-valgustid – kokku 208 laternat. Kahes ülesõidukohas on paigaldatud anduritega valgusfoorid: kui sõiduk läheneb mööda kohalikku teed peateele, saadab andur signaali nii, et peateel sõitjale süttib punane tuli.

Ligi viiekilomeetrise ümbersõidu ehitas tee-ehitusfirma Binders SIA, selle kogumaksumus oli 5 345 186 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles