Kooli sulgemine ärgitas Riigikogu liiget aru pärima

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Erakogu

Võru-, Valga- ja Põlvamaalt valitud Riigikogu liige, Keskerakonna fraktsiooni liige Heimar Lenk andis täna üle fraktsiooni arupärimise peaminister Andrus Ansipile.

Lengi sõnul ajendas arupärimist esitama 23. novembril toimunud Otepää vallavolikogu istung, millel tehti otsus Pühajärve põhikooli sulgemise kohta.

Arupärimises esitab Lenk peaministrile järgmised küsimused:

1. Kuivõrd oluliseks peate, et õpilastel oleks võimalik käia kodu lähedal põhikoolis?

2. Kas põhikoolide sulgemine on üks osa koolireformist, mille käigus on plaanis sulgeda hulk gümnaasiumeid?

3. Miks on Otepääl läinud asjad nii, et tähtis otsus vallavolikogus, mis peaks teenima valla ja tema elanike huve, tehakse räigelt elanike tahte vastaselt ja tuleb vastu võtta suure rahvahulga protestide taustal?

4. Miks juhtub Otepääl, kus võimul Teie juhitav Reformierakond, et kooli hoolekogule ei suvatse vallavõim anda selgitusi ja arvestusi kooli sulgemise vajaduse kohta?

5. Miks Teie arvates lähevad Eestis asjad tihtipeale sedaviisi, et kohalik elanikkond jäetakse tähtsate kohalike küsimuste arutamisel kõrvale ja otsused sünnivad vallamaja kabinettide kinniste uste taga?

6. Miks juhtub meil nii, nagu läks seekord Otepääl, et kogukonna ja kooli hoolekogu ettepanekutega kohalike probleemide lahendamisel enam üldse ei arvestata ja kooli sulgemise otsusest saab direktor teada kohalikust ajalehest?

7. Pühajärve põhikooli hoolekogu on juba välja öelnud, et kavatseb vallavolikogu otsuse kohtusse kaevata. Kas peate seda loomulikuks, et Euroopa Liidu liikmesriigi ühe vallakooli saatuse peab otsustama kohus?

8. Kas Teie ei näe Otepää vallavolikogu otsuste tegemise jäiga stiili taga demokraatia kriisi ilminguid kohaliku elu juhtimisel?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles