Tõrvas lõppesid Tartu tänava uuendustööd

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puiestee ja Tartu tänava ristmik
Puiestee ja Tartu tänava ristmik Foto: Erakogu

Osaühing Valga Teed annab sellel neljapäeval üle rekonstrueeritud Tartu tänava maanteelõigu Tõrva linnas.

Linnapea Agu Kabritsa sõnul on liiklejad aastaid oodanud Tartu tänava kordategemist, kuna kitsas ning osaliselt kõnniteedeta maanteelõik muutus ohtlikuks nii jalakäijatele kui ka liiklejatele.

«Kordatehtud teelõiku iseloomustab eelkõige turvalisus, mis tähendab ohutut teed nii lasteaialastele kui kooliõpilastele ning võrreldamatult paremaid liikumisvõimalusi kohalikele elanikele kui linna läbivatele sõidukitele,» selgitas Kabrits.

Tööde käigus paigaldati Tartu tänavale uus asfalt, laiendati maantee laiust nõuetekohase kaheksa meetrini, ehitati kaks kilomeetrit kõnniteid, paigaldati sadeveekanalisatsioon, rajati valgustatud ülekäigurajad Tõrva gümnaasiumi ja lasteaia Tõrvalill juurde ning asendati kruntide piirdeaedu kokku 350 meetri ulatuses. Tööde kogumaksumuses kujunes ligi miljon eurot.

Tartu tänava ehitustöid rahastas maanteeameti Lõuna regioon.

Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi ja Tõrva linna vahenditest teostati täiendavalt vee- ja kanalisatsioonitorustike paigaldamine maksumusega 179 911 € ning linn panustas eraldi ka uute tänavavalgustuspunktide rajamisse 26 500 € ulatuses.

Rekonstrueerimist teostas OÜ Valga Teed ja omanikujärelvalvet teostas AS Teede Tehnokeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles