Homme laulab Valgas Valkast pärit Austria sopran

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silga Tiruma
Silga Tiruma Foto: www.musicarivafestival.com

Valga muusikakoolis esineb soolo­õhtuga Austrias töötav Silga Tiruma, kes alustas oma muusikaõpinguid kodulinnas Valkas J. Cimze nimelises muusikakoolis.

Aastatel 1991–1994 õppis ta A. Kalninši nimelises Cēsise muusikakoolis dirigeerimise erialal professor U. Siksne klassis ja laulu erialal professor G. Ungere klassis. 1995–2000 jätkas lauluõpinguid J. Vitolsi nimelises Läti Muusikaakadeemias, 2008. aastal lõpetas magistrikraadiga Austrias asuva Grazi Muusika- ja Kunstiülikooli.



Õpingute ajal sai Tiruma eduka üliõpilasena Ertshertsog Johanni stipendiumi. Ta on osalenud erinevatel meistrikursustel Austrias ja Itaalias. Konkursil Riva del Garda (Itaalia) sai Tiruma 4. preemia.



Silga Tiruma repertuaaris on laulud, aariad oratooriumidest, operettidest ja ooperitest. Austrias osaleb ta mitmesugustes projektides, näiteks 2009. aas­ta juunis esineb ta R. Wagneri  ooperis «Nürnbergi meisterlauljad» nõudlikus Eva rollis.



Kodulinnas Valkas on sopran esinenud koos puhkpilli­kvintetiga. Nende koostööst on mõne loo kujul jälg ka CD-l.



Valga kontserdil saadab lauljat tuntud ja tunnustatud läti pianist ja helilooja Pēteris Plakidis, kes 1991. aastast töötab Läti Muusikaakadeemias kompositsiooni eriala professorina.



Valga kontserdi kavas on F. Schuberti, R. Straussi, G. Puccini ja teistegi heliloomingut: laule, aariaid operettidest ja ooperitest.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles