Politsei võttis autojuhid luubi alla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Pilt on illustratiivne.
Politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Käesoleva nädalaga algas alkoholi ja narkootikumide teemaline ühisoperatsioon, mille käigus kontrollitakse mootorsõidukijuhte üle kogu Euroopa.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Riho Tänaku sõnul on sedalaadi ühisoperatsioonid väga olulised.

Alkoholivastast liiklusoperatsiooni korraldatakse tavapäraselt juunis ning detsembris, mil inimesed pühademeeleolus ning tendents alkoholijoobes rooli istuda on suurem.

«Tahamegi meelde tuletada, et alkohol ja rool kokku ei sobi. Joobes juht on ohtlik iseendale ja kaasliiklejatele,» toonitas Riho Tänak. «Näiteid sellest, kus sõidukijuht ei ole oma tegevusele aru andnud, ei pea kaugelt otsima. Esmaspäevase kontrollreidi käigus lapsi vedanud bussijuhil tuvastatud joove räägib kõigest muust, kui vastutustundlikkusest,» toob Tänak näite.

2009. aastal kontrolliti sama politseioperatsiooni käigus 11 611 sõidukijuhti, kellest 199 oli tarvitanud alkoholi ja 11 oli narkojoobe tunnustega. 2010. aastal kontrolliti kokku 7367 juhti, kellest 211 oli alkoholi tarbimise ning 1 narkojoobe tunnustega.

2010. aastal leidis aset 1047 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles osales 639 joobes sõidukijuhti. Joobes juhtimise tõttu sai surma 19 inimest, neist 10 olid ise avarii põhjustajad ehk joobeseisundis autorooli istunud juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles