Otepää võttis kohustused sügispealinnalt üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päris lumeta talv Otepääle ei saabunud. Siin-seal võis ehedat lumevaipa näha, lisa tootsid aga lumekahurid.
Päris lumeta talv Otepääle ei saabunud. Siin-seal võis ehedat lumevaipa näha, lisa tootsid aga lumekahurid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sügispealinn Narva loobus täna kell 7.29 oma senisest raskest, kuid auväärsest staatusest ning andis õigused üle talvepealinnale Otepääle, misjärel heisati talvepealinna lipp.

«Otepää kohustub hoidma pealinna au kõrgel ning väärikalt võõrustama külalisi ja puhkajaid. Linnal on kohustus säilitada Eestimaa lumevarud ja viia läbi maailmatasemel suusavõistlusi,» luges Otepää kohustused ette Tallinna Raepressi juhataja Alar Rästa.

Et uhket tiitlit taas kanda, võitles Otepää enne seda mõningase hilinemisega alanud paintballi-lahingul Linnamäel Narva ja Tallinnaga, keda toetas ka kevadpealinn Türi.

Otepää gümnaasiumi õpetaja Marika Paavo tuli lahingut vaatama viienda klassiga. «Päris tore oli. Lapsed naersid, et ei võida Otepää, Narva ega Tallinn, vaid hoopis talv,» ütles ta. «Talvepealinna tiitel toob rohkem elevust, turismivaldkonnas tööd, sissetulekut otepäälastele ja rohkem trilli-tralli.»

Otepäälanna Laine Linnamägi sõnas, et nad ootasid abikaasaga enamat. «Lahingut eriti näha ei olnud, nad ragistasid seal kahel pool metsa,» ütles ta, lisades, et rõõmu teeb, et talvepealinna tiitel toob Otepääle tuntust juurde.

«Põnev oli. Mul oli lapselaps kaasas, kellele ka lahing meeldis,» ütles aga valla kultuurijuht Sirje Ginter.

Lahing polnud vallavanema Andres Visnapuu väitel kergete killast. «Lahing õnnestus, aga uskumatult raske oli,» ütles ta, lubades, et järgmisel aastal tuleb talvepealinna tiitel jälle uuel moel. «See on auasi ja täna oleme ainuke koht, kus saab suusatada.»

Peale selle, et Otepääle sisse sõites ootas mõneti ootamatultki ees mahasadanud lumekirme, oli näha ka, kuidas mürisevad lumekahurid.

Otepää keskväljakul aga avati talveturg, kus saab osta käsitööd, tööstuskaupa, lihatooteid, maiustusi, saunavihtasid, köögivilju, seepe. Ei puudu ka traditsiooniline küpsetatud siga vardas, omavalmistatud kommid, degustreerimisi korraldab AS Võhu Vein.

Laadal löövad kaasa ka Otepää noored. Naiskodukaitse avab Talvekirbu, kus saab vahetada igasuguseid asju. Turul saab hea ilma korral sõita ka Perdo talu perenaise Kaja hobusega. Kui ilmaolud lubavad, sõidutab huvilisi mootorsaaniga Otepää kontsaablijaoskonna piirkonnavanem Jaanus Kokkonen.

Esinevad lasteaialapsed, Otepää muusikakooli lapsed ja noortekeskuse noored. Keskpäeval peavad kuuse ümber oma mängutundi Karupojad. Päeva juhib Marko Pille.

Kell 18 on kõik oodatud Keskväljakul lumevalsile. Otepää laulutüdruk Laura Danilas juhatab sisse tuleetenduse. Talvepimeduse lööb särama maagiline elavtule etendus «Talve(v)algus» tulegrupi Flameous esituses.

Kell 18.30 aga ootab talvepealinn oma elanikke ja külalisi Otepää kultuurikeskuse juurde, mille treppidel Eveko koor oma talvetervituse esitab.

Talvepealinna tiitel kehtib kevade alguseni 20. märtsil kell 7.14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles