Ametnikud saavad preemiaid vaid kahes omavalitsuses

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Sakala/Scanpix

Enamik Valgamaa omavalitsustest oma töötajatele preemiaid ei maksa ning asutuste peod on tagasihoidlikud – üldjuhul tuleb osalemise eest ka endal raha välja käia.

Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Hele Heletähe sõnul ei maksa linn jõulupreemiat, kuid aasta jooksul tehtud täiendavate ja tulemuslike tööülesannete eest saavad inimesed lisatasu.

«Arvestades ametite juhatajate ettepanekut, kinnitas linnapea aasta jooksul tehtud lisatöö ja tulemuslike tööde tasustamise vastavalt panusele kuni 25% ulatuses palgafondist,» ütles Heletäht.

Taheva vallavanem Monika Rogenbaum sõnas, et detsembris on kavas maksta jõuluraha kõigile vallavalitsuses, hallatavates asutustes ja valla sihtasutuses Taheva Sanatoorium täiskohaga töötavatele inimestele.

Ülejäänud Valgamaa omavalitsused töötajatele preemiaid ei maksa. Näiteks Puka vallajuht Heiki Kadaja ütles, et töötajaid on motiveeritud hea sõna ja sooja käepigistusega.

Enamuses omavalitsustest toimuvad aga siiski jõulupeod. Kulud kaetakse kas vallaeelarvest või maksavad töötajad ise ka osalustasu.

Põdrala vallavanem Aivar Uibu ütles, et vallatöötajatele jõulupidu ei toimu, küll aga on aasta viimane volikogu pidulikum. Niisamuti oli pidulikum volikogu istung Tõrvas, kuhu võisid minna kõik ametnikud, kes soovi avaldasid. Pidulik õhtusöök oli siiski osalejatele tasuline.

Sangaste vallavanema Kaido Tambergi sõnul toimus töötajate jõulupidu väikese koosviibimise, omavalmistatud jõululaua ja saunaga juba ära ning maksma läks see niipalju, kui palju keegi enda poolt lauale pandud söögile-joogile ise kulutas. «Enamuse tasus vallavanem seoses aegunud sünnipäevaga,» tõdes Tamberg.

Õru vallavanem Andres Palloson kinnitas, et vallavalitsus preemiaid ei maksa ja pidu ei pea. Niisamuti ei pea ühispidu Palupera vallavalitsuse töötajad. Tõlliste vallavalitsus korraldab jõulupeo 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles