Kristjani viisid koju ujuja, kettaheitja ning jalgpallurid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjanid ootavad omanikke.
Kristjanid ootavad omanikke. Foto: Postimees / Scanpix

Nokia kontserdimajas toimunud 2011. aasta sportlaste austamisõhtul pälvisid Kristjani-auhinna aasta sportlased Triin Aljand ja Gerd Kanter, aasta treener Tarmo Rüütli ja aasta võistkond Eesti jalgpalli rahvuskoondis.

Meeste arvestuses järgnesid Kanterile jalgrattur Rein Taaramäe ning jalgpallur Konstantin Vassiljev.

Naiste arvestuses jõudsid peale Aljandi esikolmikusse tennisist Kaia Kanepi ning kõrgushüppaja Anna Iljuštšenkot.

Aasta treeneriks tunnistati Eesti meeste jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli, kellele järgnesid meeste võrkpallikoondise peatreener Avo Keel ja Kaia Kanepi treener Silver Karjus.

Aasta võistkonnaks tunnistati Eesti meeste jalgpalli rahvuskoondis. Teiseks jäi Eesti meeste võrkpalli rahvuskoondis ning kolmandaks rallipaar Ott Tänak – Kuldar Sikk.

Aasta edukaimaks noorsportlaseks valiti kergejõustiklane Grit Šadeiko, kellele järgnesid kergejõustiklane Liina Laasma ja tennisist Anett Kontaveit.

2011. aasta kolm edukaimat spordialaliitu on Eesti Jalgpalli Liit, Eesti Kergejõustikuliit ja Eesti Võrkpalliliit.

Valimiste lõpptulemus selgus interneti vahendusel toimunud rahvaküsitluse, spordiliitude hinnangute ja spordiajakirjanike valikute liitmisel. Osavõtt oli varasematest aastatest aktiivsem. Neljas kategoorias andsid spordihuvilised kokku 37 767 häält; spordiorganisatsioone osales hääletuses 77 ja spordiajakirjanikke 52.

2010. aastal tunnistati spordiajakirjanike, spordialaliitude ja rahvahääletuse kokkuvõttes aasta sportlasteks Kristina Šmigun-Vähi ja Nikolai Novosjolov, treeneriks Avo Keel, noorsportlaseks Kaisa Pajusalu, võistkonnaks meeste võrkpalli rahvuskoondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles