Vallarahvas peab leppima komando kadumisega

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti juhtkond toetab enda kinnitusel priitahtlike pritsimeeste tegevust. Tõsi, nende valveaeg on tasustamata.
Päästeameti juhtkond toetab enda kinnitusel priitahtlike pritsimeeste tegevust. Tõsi, nende valveaeg on tasustamata. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal kohtusid Puka rahvamajas Valga maavanem, Puka vallavanem ja päästeameti esindajad, et arutada Puka päästekomando tulevikku.

Vallavanem Heikki Kadaja tõdes pärast koosolekut, et mõtted on pigem negatiivsed. «Saime kinnitust, et Puka päästekomando plaanitakse kindlasti sulgeda ja see ei saa kuidagi positiivne olla,» ütles Kadaja.

Päästeameti peadirektori asetäitja Kuno Tammearu sõnul on peamine komando sulgemise argument selle väga madal võimekus. Inimeste arv komandos on väike ning ühe- või kaheliikmeline meeskond ei suuda osutada Tammearu sõnul elupäästvat tegevust. Samas paraneb mehe kinnitusel lähedalolevate komandode võimekus.

Vallavanema sõnul võib päästeameti mõistes tõepoolest teenuse kvaliteet tõusta. Samas toonitas ta, et kui täna jõuaks kaks meest kohale viie minuti või isegi vähemaga, suudaks nad esialgse leegi kustudada. Nüüd aga jõuaksid päästjad kohale paarikümne minutiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles