Kaevikud tekitasid pahameelt

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Militaarfestivali näidislahing.
Militaarfestivali näidislahing. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalase poole pöördus inimene, kelle sõnul oli paljudele suur šokk, kui ilusa koheva lumega mindi Ränioru kelgumäele kelgutama, kuid vastu vaatasid kaevatud tunnelid ja palgid. «Eelnevatel aastatel olid need sellel mäel, kus inimesed ei kelgutanud,» kirjutas vihjeandja.

Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsiooni arendusjuht Valdeko Nielson tõdes, et kaevikud on seotud militaarfestivaliga, kuid midagi omavolilist kindlasti tehtud ei ole.

«Oleme maaomanikuga kokku leppinud, et neid asju võib teha ja midagi pole tehtud maaomaniku nõusolekuta,» ütles Nielson. Kuna omanik on lubanud ka sellel ja järgmisel aastal militaarfestivali seal korraldada, on asjad sinna jäetud.

Arendusjuht palub inimestelt mõistvat suhtumist. «Me ei ole kaevanud üles tervet Räniorgu. Kaevikud on tehtud ainult ühe mäenukikese peale,» selgitas ta.

Niisamuti ei vasta tema kinnitusel tõele väide, et varasematel aastatel on kaevikud tehtud mujale. «Oleme kõik kolm aastat teinud näidislahingut ühel ja samal kohal. Ka neljandal aastal on see samas kohas,» kinnitas Nielson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles