Tulusid saab elektrooniliselt deklareerida juba südaööst

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmid kaaperdavad kontosid. Foto on illustratiivne.
Kelmid kaaperdavad kontosid. Foto on illustratiivne. Foto: Postimees/Scanpix

2011. aasta tulusid saab deklareerima hakata alates homsest, 15. veebruarist.

Möödunud aastal saatis oma 2010. aasta tulud elektrooniliselt maksuhaldurile juba 93% deklareerijatest.Eelmisel aastal oli tulu deklareerijaid 642 000, sel aastal prognoosib amet 645 000 deklareerijat ja eeldatavalt peaks ka e-deklaratsioonide osakaal veel pisut suurenema, prognoositavalt 94%-ni.

Esimesed tulumaksu tagastused teeb maksuhaldur 28. veebruaril. 2. aprillil on tuludeklaratsiooni esitamise viimane päev. Kauem läheb nende deklaratsioonide töötlemisega, mis esitatakse paberil, siis alustatakse tagastamisega 20. aprillil. Üldine tulumaksu tasumise/tagastamise tähtaeg on aga sel aastal 2. juulil.

Juba eelmise aasta tulu deklareerimisel rõhutas MTA, et kiirelt, 5 tööpäeva jooksul saavad tulumaksu tagasi vaid õiguskuulekad maksumaksjad. Kriteeriumideks on e-deklaratsiooni esitamine, hiljemalt 31. märtsil esitatud 2010. aasta tuludeklaratsioon, maksuvõlgade puudumine perioodil 15. veebruarist 2011 kuni 14. veebruarini 2012 ja deklaratsioon, mis ei vaja lisakontrolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles