Tuisk raskendab teeolusid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihe lume- ja lörtsisadu raskendab ka liiklusolusid.
Tihe lume- ja lörtsisadu raskendab ka liiklusolusid. Foto: arhiiv

Öösel alanud lumesadu ja tuisk mõjutavad oluliselt teeolulisid kõikjal Eestis, mistõttu tuleb muutlikku ilma silmas pidades liiklemisel ettevaatlik olla.
 

Ilmajaama andmetel liigub teisipäeval, 21. veebruaril üle Skandinaavia põhjatipu aktiivne madalrõhkkond ja paisutab edelatuule sisemaal 7–12, puhanguti 15, rannikul kuni 16, puhanguti 20 m/s.

Õhtul pöördub tuul loodesse ja nõrgeneb 6–11, rannikul puhanguti 14 m/s.

Pärast keskööd hakkas sadama lund ja tuiskama. Päeval sajab lörtsi ja lund, Lääne-Eestis ka vihma, on tuisku ja jäidet. Õhutemperatuur jääb päeval -2 ja+2°C vahele.

Maanteeameti andmetel oli teisipäeva varahommikul enne kella kuut olid põhi- ja suurematel tugimaanteedel teekatted valdavas enamuses kuivad ja soolaniisked, kuid sajupiirkondades saartel ja piirkonniti Lääne maakonnas soolalumised/lörtsised ning kohati libedad.

Mitmel pool täheldati ka pinnatuisust tingitud libedaid lõike. Vähest kinnisõidetud ja soolaga segatud lund on peamiselt kiirusmuuteradadel, ristmikel ning tagasipöördekohtadel. Lumiste ja libedate teeoludega tuleb arvestada väiksematel teedel.

Valga–Uulu maanteel Valgamaa piires asuvad teekaamerad näitasid, et hommikul oli teel nii lumest tingitud roopaid kui tuisuvaalusid.

Ilm oli tuuline, muutliku pilvisusega ning sajupiirkondades sadava lume/lörtsi, saartel sekka ka vihma tõttu piiratud nähtavusega. Teepinna temperatuure mõõdeti -1 kraadist Saaremaal kuni -6 kraadini Võrumaal.

Maanteeamet soovitab olla ettevaatlik muutlikes tee- ja ilmaoludes liiklemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles