Valka kaubanduskeskuse Elvi päevad on loetud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veel kümmekond päeva tagasi kinnitasid asjaosalised, et vihjed Valka kaubanduskeskuse Elvi sulgemisest on alusetud. Käesoleva nädala algul sündis aga otsus, et keskus töötab 1. veebruarini ning seejärel sulgevad uksed nii toidukauplus kui kõik teised hoones tegutsevad poed.

Hoone omanik kavandab rekonstrueerimist, kuid täpsemalt midagi ei avalikusta. Oletatakse, et nood tööd kestavad umbes pool aastat.

SIA Elvi Grupa avalike suhete spetsialist Vineta Grigāne kinnitas ajalehele Ziemeļlatvija vaid, et keskuse töötajate sotsiaalseid garantiisid järgitakse ja nad saavad kõik neile seadusega ette nähtud kompensatsioonid. Kui majas asub tegutsema uus rentnik, saavad paljud kindlasti taas tööd. Praegune juhtkond lubab kõigile soovituskirjad kaasa anda.

Kaupluse juhataja Sandra Avota keeldus kommentaaridest, kuid anonüümseks jääda soovinud müüjad olid jutukamad. Nad on oma sõnul ootamatust teatest šokis ja kardavad tõsiselt oma tuleviku pärast, sest Valkas uut tööd leida on sama hästi kui võimatu. Elvis on ametis ka peresid, nende olukord on hullemgi veel.

Töötajad usuvad, et saavad juhtkonna lubatud kahe kuu kompensatsiooni, kuid ilmselt jääb see miinimumpalga tasemele (praegu 180 latti – toim) – just selline on praegu töötasu suuremal osal personalist.

Läti tööturuameti Valka filiaali juhataja Erna Pormeistere meenutas Valka linnavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna toonase juhataja Līga Mieze kunagist ennustust, et kõnealune keskus üle kahe aasta vastu ei pea.

Pormeistere kinnitusel lähevad filiaali töötajad Elvisse ja räägivad sealsele rahvale, mis neid ees ootab. Kindlasti korraldatakse neile ümber- ja täiendõpet, kuid seda oleks kergem planeerida, kui omanike plaane täpsemalt teataks. Tööturuametile on praeguseks teatatud 45 töötaja vabastamisest.

«Projekt oli alguses edukas, kuid praeguseks on majanduslik olukord halvenenud kogu Lätis,» rääkis Vineta Grigāne. «Rentnikud otsustasid lõpetada mitterentaablite müügipunktide tegevuse ja nii on paljud ruumid tühjad. Arusaadavalt on seetõttu vähenenud ka klientide arv.»

24. jaanuarist sulgemiseni kestab Elvis soodusmüük, mil kõik kaubad on 20% odavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles