Palkehitiste taastamiseks saab nõu küsida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See palkmaja, mis kannab Vainu Tare nime, on üsna uus, kuid külalised võivad tunda end õdusalt, nagu mõnes vanas Eesti talutares..
See palkmaja, mis kannab Vainu Tare nime, on üsna uus, kuid külalised võivad tunda end õdusalt, nagu mõnes vanas Eesti talutares.. Foto: Teet Suur/Virumaa Teataja.

Veebruarist aprillini saavad Tartu-, Võru-, Valga- ja Põlvamaa vanade palkehitiste omanikud küsida konsultatsiooni oma vana palkhoone seisundi hindamiseks ja hoone kordategemiseks.


Ettevõtmise eesmärk on aidata kaasa traditsioonilise taluarhitektuuri heaperemehelikule arendamisele ja algupärase välimuse säilitamisele.

Projekti käigus käib MTÜ Vanaajamaja meeskond välitöödel, hindab hoone seisukorda ja koostab kirjaliku eksperthinnangu soovitustega hoone taastamistööde järjekorra, hädavajalikkuse ja materjalide osas.

Projekti käigus on erilise tähelepanu all rehielamud, mille kohta täidetud inventeerimisankeete kasutatakse Eesti Vabaõhumuuseumis maa-arhitektuuri andmebaasi koostamisel.

Samuti on oodatud info kogenud ehitusmeistrite kohta, kes tegelevad käsitsi palkmajade ehituse või taastamisega, maakivi-, vundamendi-, savi- või muude traditsiooniliste ehitustöödega ning sooviksid liituda MTÜ Vanaajamaja käsitöömeistrite andmebaasiga.

Mullu korraldas MTÜ Vanaajamaja sarnase projekti läbi Põlvamaal. Selle käigus anti konsultatsioone 80 Põlvamaa talule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles