Politsei kontrollib tavapärasest enam turvavarustuse kasutamist

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Pilt on illustratiivne.
Politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel kuul pöörab politsei liiklusjärelevalvet tehes erilist tähelepanu turvavarustuse kasutamisele tagaistmel ning laste turvavarustusele.
 

Valga politseijaoskonna juhi politseimajor Tõnu Kürsa sõnul tegeleb politsei märtsis tavapärasemalt rohkem sellega, et vaatab ja teostab nii tava- kui varjatud järelevalvet turvavarustuse kasutamise kohta.

Eelmisel aastal tuvastati Valgamaal 567 turvavarustuse alast rikkumist. «Sealhulgas 31 puudutas laste turvavarustust. See on meile punast laternat näitav teema. Laps ju ise ei saa enda eest seista,» selgitas politseimajor. Selle aasta kahe kuuga avastati maakonnas 111 turvavöö mittekasutamist. Eelmise aasta sama ajaga avastati rikkumisi 40.

Käesoleva kampaania käigus vaadatakse senisest teravamalt ka, kas turvavöö on kinnitatud õigesti. Tähelepanu all on ka peatoe asetus ja loomulikult mobiiltelefoni kasutamine. «Autoga sõites käed-vaba süsteemita mobiiliga rääkimine, pilk üleval, mitte autoteel, on Valga linnapildis kahjuks üsna tavaline,» tõdes Kürsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles