Malev ootab taas tuhandeid noori

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasmalev Tartumaal Marjamaa talus vaarikal
Õpilasmalev Tartumaal Marjamaa talus vaarikal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Haridus- ja teadusministeerium eraldas hasartmängumaksu nõukogu otsuse alusel 2012. aastaks pea sada tuhat eurot noortemalevate korraldamise ja arendamise toetamiseks, andis teada Eesti Noorsootöö Keskuse avalike suhete juht Jaanika Palm. Summa jagatakse projektikonkursi käigus malevate korraldajate vahel vastavalt esitatud taotlustele. Taotluse esitamise tähtaeg on 9. aprill.

Malevas saavad noored proovida eri ameteid. Eelneval koolitusel saadakse teadmisi tööseadusandlusest, CV koostamisest ja karjääri planeerimisest üldiselt. Maleva korraldaja peab tagama malevlastele turvalisuse ning juhendajaks lubatakse ainult vastava kvalifikatsiooniga noorsootöötajaid.

«Kuigi alaealiste töölevõtmisega kaasneb rida tööajaga ja turvalisusega seotud kitsendusi, on see siiski tööandjale võimalus olla sotsiaalselt vastutustundlik ning tutvustada oma ettevõtet ja valdkonda järeltulevale põlvkonnale. Seetõttu kutsun kõiki tööandjaid üles teavitama noorte malevlaste tööle võtmise soovist malevate korraldajaid või Eesti Noorsootöö Keskust,» sõnas keskuse direktor Edgar Schlümmer.

Ta lisas, et malevast, nagu ka teistest noorsootööalastest tegevustest saadud kogemused saab noor kanda oma kogemuste portfelli Stardiplatsis ning hiljem vormistada CV-ks.

Möödunud aastal töötas suve jooksul malevates üle Eesti enam kui kuus tuhat noort vanuses 13–26 eluaastat. Enim malevakohti oli noortele Harju- (1497) ja Pärnumaal (1270).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles