Otepäälane saab suurettevõtte juhiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kuusik
Kalle Kuusik Foto: Erakogu

Elcoteqi nime all tuntuks saanud ettevõtte uueks juhiks Eestis saab esmaspäevast otepäälane Kalle Kuusik.

Elektroonikafirma Elcoteq Tallinna tehase ära ostnud Prantsuse firma Éolane siinne uus tegevjuht Kalle Kuusik töötas 2006. aastast kuni läinud aastani Elvas asuva Enics Eesti ASi juhatuse liikmena.

«Arvestades minu kogemust, siis see töö sobib hästi,» sõnas Kuusik, põhjendades, miks Éolane Eestis paikneva tehase etteotsa asub. «Mul on plaanis kasvatada ettevõte samasse suurusjärku, nagu oli üks mu varasemaid tööandjaid (Enics Eesti AS – M. V.).»

Kolm aastat ASi Elcoteq juhtinud Jan Kotka alustab järgmisel kuul tööd Slovakkias tööstuselektroonika ettevõtte Enics Nova Dubnica tehase juhina. Tema sõnul tunnistasid Kalle Kuusiku eri kandidaatide hulgast parimaks Éolane juhatuse liikmed Prantsusmaalt, nende hulgas suuromanik.

Kuusik on ka aastaid tagasi Elcoteqis töötanud. «Peamised eelised, mida nähti tema puhul, olidki eelnev sarnase elektroonikatoodete tootmisega tegeleva ettevõtte juhtimise kogemus ning hea müügikogemus eelnevast Elcoteqi ajast,» lausus Kotka. Ta lisas, et Éolane põhisuund tulevasteks aastateks on suurendada märgatavalt kliendibaasi.

Kindlasti mängis Kotka sõnul Kuusiku kasuks otsustamisel oma osa tema üldine 17aastane kogemus elektroonikatööstuses.

«Kuna tööde üleandmiseks ei olnud väga palju aega, tuleb tema varajasem Elcoteqi kogemus väga kasuks. Kuigi ettevõte on vahepeal palju muutunud, on põhiprotsessid ning firma kultuur Kallele tuttavad ning Tallinna tehases on veel mitmeid inimesi, kes Kallet teavad ja on temaga koos töötanud. See hõlbustab ja kiirendab märgatavalt tema sisseelamisaega,» rääkis Kotka.

Pärast 14 aastat Elcoteqis, millest kolm viimast juhtis Kotka Tallinna tehast, tundis ta enda sõnul, et vajab vaheldust. «Nägin, et nüüd, kus tehas saab uuele omanikule üle antud, võin rahuliku südamega ka oma kohustused üle anda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles