Eesti giidid jooksid Valgale tormi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Aro-Ojapelto
Elina Aro-Ojapelto Foto: SA Valgamaa Arenguagentuur

Laupäeval ja pühapäeval toimunud Eesti Giidide Liidu Päevadega seoses kogunes ligi 40 Eestimaa giidi Valgamaale, anti teada Valgamaa Arenguagentuurist.

Laupäeval, 24. märtsil Otepääl Tehvandi staadionimajas toimunud konverentsil tervitas osalejaid Otepää valla nimel turismikomisjoni esimees Margo Krüünvald. Maakonna turismispetsialistid Kadi Ploom ja Sille Roomets andsid ülevaate Valgamaa turismis toimuvast ja käsilolevatest projektidest.

Külalistele tutvustati sündmusi ja vaatamisväärsusi, näidati Valgamaa uut videoklippi ja äsjavalminud Valgamaa meeneid ning kaasati giidid arutelusse koostööst ja kliendi tagasiside saamisest.

Meistergiid Elina Aro tegi ettekande teenusdisainist giidi töös.

Uudiseid Sangaste Rukkikülast tõi Kati Velner, osalejaid rõõmustas Sangaste lossi juhataja Rein Oru teade, et kevadel avab uksed nüüd juba renoveeritud magamistubadega Sangaste lossi hotell ja restoran ning ka tavakülastajad on endiselt oodatud.

Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioonist tegi ettekande muuseumi arendusjuht Valdeko Nielson. Tehvandi Spordikeskuse juht Alar Arukuusk tutvustas Tehvandi ja Kääriku spordikomplekside arendamise plaane.

Giidide päeva peakorraldaja Meeli Palujõe sõnul jäädi üritusega rahule. «Infot saadi palju ning kõiki rõõmustasid head uudised isamaalise muuseumi, Sangaste lossi ja Tehvandi spordikompleksi arengutest.»

Pühapäeval oli külalistel võimalus Valgamaaga tutvumiseks valida kahe ekskursiooni: Valga külastuse ning Otepää-Hellenurme piirkonnas ringsõidu vahel. Üllatavalt populaarseks osutus Valga-ekskursioon, kuhu osalejaid kogunes ligi neli korda rohkem.

Valga-ekskursioonil külalisi saatnud Valgamaa giidi Külliki Pika sõnul oli giidide rühm väga tore, aktiivne ja uudishimulik. «Valga linn võttis külalisi pilves ilmast hoolimata positiivsete üllatustega vastu ning Sangaste Rukkimaja oleks võimaluse korral leivapallidest ja koduleivast tühjaks ostetud,» kirjeldas ta.

Eesti giidide kokkutulek sai teoks Eesti Giidide Liidu, Võrumaa giidide ühingu eestvedaja Meeli Palujõe, Valgamaa giidide Külliki Pika ja Kalev Lõhmuse, turismispetsialistide Sille Roometsa, Lea Ilpi ja Kadi Ploomi ning Valgamaa turismiettevõtete koostöös.

«Infovahetuse ja koostöö mõttes võiks taolist üritust Valgamaal tegelikult vähemalt igal teisel aastal korraldada. Eeldades, et meil oleks siis ka midagi uut pakkuda kogu aeg,» sõnas SA Valgamaa Arenguagentuur projektikoordinaator Sille Roomets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles