Maamaksu tähtaeg kukub

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuameti kontor Valgas
Maksuameti kontor Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) palub tähele panna, et esmaspäeval, 2. aprillil on maamaksu tasumise tähtaeg. Et maksukohustus ei ununeks, saatis amet välja lähenevast maamaksu tähtajast teavitava e-kirja. Maksuhaldur on väljastanud üle 385 000 maamaksuteate, mille alusel kuulub tasumisele 59 miljonit eurot maamaksu. Meeldetuletus saadetakse neile, kellel maks veel tasutud pole.

Kui aastane maamaksu summa ületas 64 eurot, jagati tasumine kaheks osamakseks. See tähendab, et üle 64eurose summa puhul peab maksumaksja 2. aprilliks tasuma vähemalt pool summast, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa on vaja ära maksta hiljemalt 1. oktoobriks.

Maksu- ja tolliamet teavitas maksumaksjaid sel aastal tasumisele kuuluvast maamaksu summast 15. veebruaril. Kui inimene pole teadet mingil põhjusel kätte saanud, leiab selle e-maksuameti/e-tolli rubriigist «Nõuded ja kohustused», samuti saab teate välja trükkida maksuhalduri teenindusbüroos.

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et kui maksumaksja jätab maamaksu õigel ajal tasumata, tuleb ka järgmisel aastal, nii nagu tänavu, oodata tulumaksu tagastust kauem.

Kui maksumaksjal on tuludeklaratsiooni alusel tagasi saada tulumaksu, siis kiire tulumaksu tagastuse saavad need maksumaksjad, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni õigeaegselt ja elektrooniliselt, kui deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli ja isik ei ole olnud eelneva aasta jooksul maksuvõlglane ühtegi päeva.

Tasutud maamaks kantakse täies ulatuses üle kohalikele omavalitsustele.

Küsimuste korral palutakse pöörduda MTA piirkondlikesse teeninduskohtadesse või helistada ameti infotelefonil 8800 816.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles