205kilomeetrise tunnikiirusega kihutanud autost leiti suur kogus salasigarette

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

9. aprillil kella 18.55 ajal tabasid Valga liikluspolitseinikud Jõhvi–Tartu–Valga maantee 205. kilomeetril liiklushuligaani, kelle Audi A6 Avant kiiruseks mõõdeti lõpuks koguni 205 km/h.

Esialgu autojuht eiras punase vilkuriga peatumismärguannet ning püüdis kiirust suurendades põgeneda. Peagi sai juhile selgeks, et politsei alarmsõiduki eest tal põgeneda ei õnnestu ning pärast Õru asulat sõiduk peatus.

Sõiduki turvakontrolli käigus avastasid politseinikud autost 250 plokki ehk 50 000 salasigaretti.

Täna karistas kohus 52aastast meest kiiruseületamise eest 30ööpäevase arestiga ja võttis üheksaks kuuks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse. Tegemist oli sõidukijuhi ülimalt ohtliku käitumisega, sest lisaks meeletule kihutamisele tegi ta korduvalt ohtlikke manöövreid ja möödasõite.

Salasigarettide vedu menetleb maksu- ja tolliamet, kes algatas väärteomenetluse. Karistusena võib teda oodata trahv kuni 1200 eurot või arest.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht politseikolonelleitnant Indrek Koemets ütles, et ühiskondliku kokkuleppe kohaselt elu edendamiseks mõeldud maksuraha arvelt oma kauka täitjad kujutavad end sageli Robin Hoodi või Rummu Jüri mõõtu kangelastena.

«Kahjuks ei ole inimese mõistus arenenud liiklusvahenditega samas tempos ning salakaubaga uljaspea politsei eest põgenema pääsemise soov seab suurde ohtu teiste liiklejate elud,» selgitas Koemets teo tõsidust.

Tema sõnul avastati see konkreetne juhtum vaid tänu politseinike professionaalsusele, kuid turvalisuse jõudsamaks parandamiseks vajavad politseinikud rohkem inimeste abi.

«Julgustan kõiki teatama politseile seoses kevade saabumisega liiguljaks muutunud kaaskodanikest nii politsei häiretelefonile 110 kui ka spetsiaalselt Lõuna-Eestis toimivale liiklusliinile 14900,» lisas Koemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles