Valka vähendab tänavavalgustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Läti piir Valgas Sepa tänaval
Eesti-Läti piir Valgas Sepa tänaval Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suurem osa Läti omavalitsusi otsib võimalusi kulusid kärpida, mitmed neist on muu hulgas läinud tänavavalgustuse vähendamise teed. Nii on ka Valkas.

Linnavalitsuse pressisekretär Inguna Medne selgitas, et nii mõneski tänavas keerati pirnid välja igalt teiselt postilt. «Paljudes linnades kustutatakse valgus täielikult mitmeks tunniks. Otsustati, et meie vähendame valgust astmeliselt, jättes vähemtähtsatel tänavatel põlema vaid iga teise lambi,» ütles ta.

Laupäevaks oli seda tehtud kuuel tänaval. Kuid nende arv suureneb lähiajal. Samuti muutub hämaramaks kultuurimaja esisel Lugaži väljakul ning mõnevõrra ka suurematel, Semināra, Rīgas ja Raiņa tänavatel. Puutumata jäävad sisehoovid, kus seisavad sõiduautod, ning kohati üsna viletsas seisus transiitteed.

Noored valivad linna silmapaistvaid naisi

Valka linna noorte volikogu korraldab 1.–23. veebruarini küsitlust «Naised Valkale». Selle eesmärk on esile tõsta õrnema soo esindajaid, kes Valkale olulised lihtsalt sellega, kes nad on.

Kandidaate oodatakse nominatsioonidele «Ühiskonna hing», «Raudne leedi», «Ema», «Naine – naeratus», «Naine – sport», «Naine – tants», «Naine – jõud», «Linna muusa», «Linna nägu» ja «Ärileedi».

«Kui poleks naisi – poleks tänavail ilu, lilled ei lõhnaks ja šampanja ei kihiseks, voodi oleks lihtsalt mööbliese, keegi ei püüaks aretada sinist roosi ja balleti asemel oleks kõigest üksiku kuke tants,» seisab ankeedil muu hulgas.

Noorte koostatud ankeedid ootavad täitjaid raamatukogus, turismiinfobüroos, bistroos Jumis, bussijaamas, kaupluses Dārta, linnavalitsuses ning riigi- ja omavalitsusasutuste hoones (Beverīnas 3). Samas on ka kastid, kuhu täidetud ankeedid jätta.

Kokkuvõtted tehakse ja naisi tunnustatakse Valka rajooni laste ja noorte huvikeskuses Valkas 8. märtsil.

Riigiraadio sipleb rahahädas


Raadiokuulajad on tähele pannud, et veebruari algusest kostavad Läti Raadio jaamadest aeg-ajalt mõnede saadete ajal vaid laulu «Puhu, tuul» avataktid. Seda põhjusel, et valitsus pole leidnud lahendust raadio finantsprobleemidele.

Läti Raadio edastas möödunud nädalal kuulajaile üleskutse aidata, et saated taas eetris kõlaksid. SEB-pangas avati selleks spetsiaalne konto, kuhu iga soovija kas mõne konkreetse programmi või lihtsalt raadio toetuseks oma võimaluste piires raha üle kanda saaks.

Tööd alustas ka annetustelefon, kuhu helistades loovutatakse üks latt.

Uudised pärinevad Valka ajalehest Ziemeļlatvija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles