Raske jalaga juhte jagub

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spidomeeter
Spidomeeter Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politseiorganisatsioonide ühistöö osana pöörati möödunud nädalal kogu Euroopas teravdatud tähelepanu kiiruseületajatele.

Lõuna-Eesti kuues maakonnas tabati nädala jooksul kokku 361 kiiruseületajat, nendest 58 Valgamaal.

Tartumaal tabati kiiruseületajaid 120, Viljandimaal 63, Põlvamaal 51, Jõgevamaal 45 ja Võrumaal 24.

Kõige rohkem, 199, tabati Lõuna-Eestis sealhulgas sõidukijuhte, kes ületasid lubatud piirkiirust kuni 20 km/h. Järgmine, aga veel ohtlikum kategooria oli neid juhte, kes ületasid lubatud piirkiirust vahemikus 20–40 km/h – selliseid oli kokku 150.

Leidus ka kaheksa sõidukijuhti, kes ületasid lubatud piirkiirust vahemikus 40–60 km/h. Selliseid oli Tartu- ja Põlvamaal kolm, Jõgeva- ja Valgamaal üks. Lubatust rohkem kui 60 km/h kihutasid neli sõidukijuhti – kolm Tartu- ja üks Võrumaal.

Viljandi politseijuht Alvar Pähkel ütles kiirusenädala tulemusi analüüsides, et kahjuks on kevade saabudes ja teeolude paranedes sõidukijuhtide jalg gaasipedaalil ohtlikult raskemaks muutunud.

«Päevas peeti maakondades kinni keskmiselt 51 piirkiiruse ületajat ja see number on ikka kordades suurem kui talvisel ajal. Numbritele otsa vaadates pole ülearune veel kord sõidukijuhtidele meelde tuletada, et lubatud piirkiiruse ületamine nii maanteel kui asulates on üks olulisemaid liiklusõnnetusi põhjustavaid tegureid,» lisas Pähkel.

Liiklusturvalisust aitab suurendada ka korralike liiklejate koostöö politseiga, kes teatavad kiiruseületajatest ja üldse liikluses huligaanitsevatest juhtidest Lõuna prefektuuri liiklusliini telefonil 14 900.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles