Talgulised heakorrastasid linna

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linna talgud
Valga linna talgud Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna toimusid  Valga linna koristustalgud. Kohaletulnutele jagus tööd kahjuks palju. Suurt tööd nõudis väikeloomade matmispaigani viiv tee, mis oli täielikult ära prügistatud.

Valga linnavalitsuse linnahoolduse heakorravanemspetsialist Marju Kants sõnas väikeloomade kalmistuni viiva tee kohta, et masendavaks teeb olukorra vajadus seda ala igal aastal koristada. «Sügisel olid tee ääred puhtad ja nüüd kui läksime – milline oli vaatepilt!» oli Kants ebameeldivalt üllatunud.

Kalmistuni viiva tee äärde maha pandud prügihunnikutes oli nii olmeprügi, ehitusprahti kui vanu kodumasinaid. Rämpsu seest võis leida aga ka mitmeid jõulukaarte. Valgamaa Omavalitsuste Liidu keskkonnaosakonna keskkonnainspektor Roman Tannenberg sõnas, et mõnikord on prügis leiduvate kaartide või kviitungite järgi võimalik leida ka prügistaja.

Valga linnavalitsuse metsnik Rando Roosik sõnas, et teel, mis viib väikeloomade kalmistuni, ongi rämpsuga kõige suurem probleem, kuid aastatega on metsade olukord siiski paranenud. Talgute korras mindi veel Raudtee, Lepa ja Pärnu tänavale ning loomulikult ka Saviauku korrastama väikeloomade kalmistuni viivat teed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles