Noormehed said süüdistuse röövmõrvas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aasta 11. novembril leiti Valgamaal Aakre külas asuvast kaevust 78aastase naisterahva surnukeha.
2011. aasta 11. novembril leiti Valgamaal Aakre külas asuvast kaevust 78aastase naisterahva surnukeha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 17- ja 26aastast meest eelmisel aastal Valgamaal Aakre külas aset leidnud röövmõrva toimepanemises, andis teada prokuratuuri pressinõunik.

2011. aasta 11. novembril leiti Valgamaal Aakre külas asuvast kaevust 78aastase naisterahva surnukeha. Juhtunu uurimiseks alustas Valga kriminaaltalitus kriminaalmenetlust.

Samal päeval peeti kuriteos kahtlustatavana kinni 17aastane noormees ning järgmisel päeval tema 1986. aastal sündinud tuttav. Viimane on korduvalt kriminaalkorras karistatud ning viibis katseajal. Kohtu loal võeti mõlemad vahi alla.

Süüdistatavad on Puka valla elanikud ning noorem ka tundis ohvrit. Süüdistuse kohaselt tahtsid mehed vanaproualt raha röövida.

10. novembri õhtul tungisid nad aknaklaasi lõhkumise teel naise majja sisse. Üks neist üritas naist kägistada, mille tagajärjel kaotas ohver teadvuse. Pärast seda lohistasid mehed naise naabertalus asuva kaevu juurde ning viskasid ta sinna.

«Tuginedes ekspertiisi tulemusele, võib väita, et naine suri uppumise tagajärjel,» sõnas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Uurimise käigus kogutud tõenditest selgub, et mehed võtsid majast kaasa teelusikad ja alkoholipudelid. «Pudelid leiti hiljem metsast ning lusikad süüdistatava elukohast,» sõnas Väin.

Mehi süüdistatakse karistusseadustiku mõrva käsitletava paragrahvi järgi. 26aastast meest süüdistatakse veel alaealise kaasatõmbamises kuriteo toimepanemisele ja mobiiltelefoni varguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles