Otepää gümnaasiumi noored võitsid peapreemia

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees ja ENTRUMI ellukutsuja Sandor Liive, noorte põhijuhendaja Annika Jaansoo ning president Toomas Hendrik Ilves aplodeerivad õpilasvahetuse ellu kutsunud Iti Uuskülale (vasakult), Teele Jakobsonile, Kerli Suvistele ja Gerle Trifanovile.
Eesti Energia juhatuse esimees ja ENTRUMI ellukutsuja Sandor Liive, noorte põhijuhendaja Annika Jaansoo ning president Toomas Hendrik Ilves aplodeerivad õpilasvahetuse ellu kutsunud Iti Uuskülale (vasakult), Teele Jakobsonile, Kerli Suvistele ja Gerle Trifanovile. Foto: Andres Treial

Neljapäeval, 3. mail kuulutas president Toomas Hendrik Ilves Tartus pidulikul auhinnagalal välja noorte ettevõtlikkuse arenguprogrammi ENTRUM parima projektimeeskonna. Peapreemia pälvisid Otepää gümnaasiumi õpilased Gerle Trifanov, Teele Jakobson, Kerli Suviste ja Iti Uusküla projektimeeskonnast VeniVidiVici Õpilasvahetus.

Tänaseks on Otepää neidude algatatud õpilasvahetusprogrammis osalenud rohkem kui 20 õpilast, kes vahetasid programmi raames nädalaks oma kodukooli mõne teise Eestimaa koolimaja vastu.

Meeskonna sõnul on oma projekti arendamine kasvatanud neis julgust ja sihikindlust. «Nüüd mõistame, et kui on olemas tahtejõud ning siht silme ees, suudetakse mägesid liigutada,» rääkisid neiud.

Lisaks kuulutati VeniVidiVici Õpilasvahetus Valgamaa parimaks algatuseks ja sotsiaalse ettevõtluse eripreemia võitjaks.

Valgamaa hindamiskomisjoni sõnul on need noored saatnud sõnumi tervele Eestile, et Valgamaal elavad aktiivsed noored, kes suutelised algatama üle-eestilisi projekte ja neid ka edukalt ellu viima.

Projekt viidi ellu Eesti Energia noorte ettevõtlikkuse arenguprogrammi ENTRUM käigus, mis 2011/2012. õppeaastal tegutses Lõuna-Eestis. Osales 475 noort Jõgeva-, Põlva-, Tartu-, Valga- ja Võrumaalt. Noored algatasid oma kodupiirkonna arendamiseks 98 projekti.

Järgmisel õppeaastal arendab programm Viljandi-, Pärnu-, Saare- ja Hiiumaa noori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles