Valgalased saavad Eesti sünnipäeval simulaatoril tulistada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa noored lähevad ajateenitusse homme militaarteemapargi juurest.
Valgamaa noored lähevad ajateenitusse homme militaarteemapargi juurest. Foto: Kunnar Rüsülainen/ Valgamaalane

Valgas tähistatakse 24. veebruaril Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva. Sel puhul on võimalik osa saada mitmesugustest teemakohastest üritustest. Muuhulgas saab kätt harjutada laskesimulaatoril.

Iseseisvuspäeva tähistamine algab kell 12 mälestusüritusega Valgas Metsa tänava kalmistul, kus asetatakse pärjad Vabadussõjas langenutele.

Sündmused jätkuvad Pikk tänav 16 asuvas piirivalvelinnakus. Sihtasutus Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon ja koostööpartnerid korraldavad pidupäevale teemakohase perepäeva, kuhu oodatud kõik huvilised. Isamaaliste lauludega esinevad Valga ühendkoorid. Meelelahutust pakub Valga koerteklubi oma presentatsiooniga.

Samas on avatud Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsiooni uus muuseumihoone. Õppeklassides on noortel võimalus kätt proovida laskesimulaatoril M-16.

Muuseumi ruumides tutvustavad Kaitseliidu Valgamaa malev ning Valga politseijaoskond koos Läti politseiga tutvustavad oma ajalugu ning tänast päeva. Kavas on Kaitseliidu, politsei, Eesti ja Läti päästeteenistuste ning Kagu piirivalvepiirkonna esitlus territooriumil. Spordisaalis toimub Kaitseliidu eestvedamisel õhupüssist laskmine noortele.

Alates kella 13 pakuvad Kaitseliidu Valgamaa maleva naiskodukaitsjad sõdurisuppi ja kuuma teed.

Kell 14 algab päästeteenistuse õppus «Põleva vanni kustutamine».

Üritust toetavad Valga maavalitsus ja Valga linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles