Maavanem sõidab koos presidendiga visiidile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavanem Margus Lepik
Valga maavanem Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti president Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves alustavad 5. juuni hommikul kell 7.53 Balti jaamast rongiga kolmepäevast riigivisiiti Läti Vabariiki. Neid saatvas delegatsioonis on ka Valga maavanem Margus Lepik.

Tartuni teeb rong kõik tavapärased peatused. Edasi on peatus Valgas ja kell 13.32 peatub Edelaraudtee diiselrong Riia keskvaksalis, kirjutab Postimees.

President Ilves soovib riigivisiidiga Lätis rõhutada kahe lähedase naabri ja liitlase ühendusteede olulisust ülejäänud Euroopaga, pidades silmas eelkõige Helsingist algavat ning läbi Balti riikide ja Poola Berliinini kulgevat raudteed Rail Baltic.

Presidenti saatvas delegatsioonis on veel majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja Eesti-Läti parlamendirühma esimees Mailis Reps, kaitseväe juhataja, brigaadikindral Riho Terras, välisministeeriumi asekantsler Sulev Kannike, Tartu Ülikooli professor Mati Laur ja emeriitprofessor Tiit-Rein Viitso ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman.

Presidenti saadab ka 22-liikmeline äridelegatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles