Filmitegijad ootavad noori üle Eesti katsetele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem on sama raamatu põhjal lavastatud dramatiseering Rakvere teatris. Pildil on hetk proovist.
Varem on sama raamatu põhjal lavastatud dramatiseering Rakvere teatris. Pildil on hetk proovist. Foto: Virumaa Teataja / Scanpix

Filmitegijad otsivad peosatäitjad ja episoodilisi kõrvaltegelasi mängufilmi «Nullpunkt», mis põhineb Margus Karu samanimelisel romaanil.

«Nullpunkt» jutustab loo Johannesest, kes heidikuna koolis ära põlatakse ning kui ema arenev skisofreenia poisi kodust minema peletab, ei jää tal muud üle, kui alustada elu paremaks muutmist iseendast. «Johannes on õrna hingega eesti poiss, kes tundeid väga välja ei näita, aga sees käib tal vägev möll,» rääkis filmi rezissöör Mihkel Ulk.

Katsetel osalejad peavad ette valmistama üheminutilise enesetutvustuse ning kuni kolmeminutilise proosa-, luule- või draamateksti. Kohustuslik on esitada monoloog raamatust, mille leiab «Nullpunkti» koduleheküljelt.

«Tahame eriti monolooge, sest nad on raamatust pärit, kirjeldavad väga hästi ühe noore hingeseisundit ja on tehniliselt piisavalt keerukad, et leida nende põhjal meile sobivaid noori,» selgitas Ulk. Ta lisas, et tänaseks on katsetele registreerunud üle 600 noore.

Katsetele on oodatud noored vanuses 15 kuni 26 eluaastat. «Eelistatud on keskkoolinoored, sest tegevus toimub keskkooliklassis, aga kui mõni noorem jätab sügavama mulje, siis vanus ei loe.»

Avalikud katsed toimuvad Tallinnas Rotermanni keskuses 3., 9. ja 10. juunil, Tartus Athena keskuses 7. juunil, Pärnu kontserdimajas 11. juunil ja Jõhvi kontserdimajas 6. juunil.

Filmi stsenaariumi on kirjutanud Margit Keerdo, režissöör on Mihkel Ulk ja produtsent Evelin Soosaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles