Gripp sunnib Läti haiglates patsientide külastamist piirama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haiglas ei ole külastust piiratud
Valga haiglas ei ole külastust piiratud Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna Lätis on järsult tõusnud haigestumine akuutsetesse hingamisteede haigustesse ja grippi, on möödunud nädala lõpust Vidzeme Haigla Valmiera ja Valka haigla statsionaarosakondades piiratud patsientide külastamine.


Nagu teatas Valka rajooni ajaleht Ziemeļlatvija, pole Vidzeme Haigla avalike suhete spetsialisti Benita Brile sõnul tegemist karantiiniga, kui osakondade uksed olid lukus ja ükski külastaja lähedast raviasutusse vaatama ei pääsenud, nagu paljud seda nõukogude ajast mäletavad.

Praeguses olukorras kutsub haigla juhtkond kõiki ise oma tervislikku seisundit reaalistlikult hindama ning juhul, kui on nohu, köha või rotaviiruse tunnused, loobuma külastusest.

Möödunud nädalal kasvas Lätis haigestumine grippi 60%, valdavalt kergemal või keskmisel kujul. Viiruse inkubatsiooniperiood võib olla vaid paar tundi. Haigus algab väga kõrge palavikuga, külmavärinatega ning valutavate otsaesise, meelekohtade ja silmadega.

Ilmnevad paukuv ja kuiv köha. Nina on kinni, kuid sekreeti pole. Kui ei ilmne komplikatsioone, läheb haige olukord kolme-nelja päevaga kergemaks.

Ülejäänud viirused tabavad järk-järgult, paljudele on iseloomulik nohu. Haigestumise korral tuleb jääda koju, juua vähemalt kaks liitrit teed päevas ja tarvitada C-vitamiini. Ziemeļlatvija tuletab meelde, et viirus ei taha paljuneda kõrgema kehatemperatuuri korral, seepärast tuleb ravimeid palaviku vastu tarvitama hakata alles siis, kui see on üle 38,5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles