Üle poolesaja sõidukijuhi jäi vahele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Lõuna prefektuuri politseinikud viisid 4.–10. juunini läbi mitu reidi, et tabada joobes juhte. Nende käigus puhus alkomeetrisse 5226 sõidukijuhti, kellest 52 oli tarvitanud alkoholi.

Maakondade lõikes pidasid politseinikud kõige enam napsiseid juhte kinni Tartumaal – 18. Jõgeva- ja Viljandimaal tabati kummaski 11, Põlvamaal 5, Võrumaal 4 ning Valgamaal 3 joobes juhti.

Reidide käigus pöörati tähelepanu ka kergliiklejatele – neist 23 oli tarvitanud alkoholi. Enamuse nendest moodustasid jalgratturid.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Kaido Iste ütles, et liikluses ei ole joobes juhtide vähenemist märgata vaatamata asjaolule, et nende süül on Lõuna-Eestis sel aastal viie kuuga viga saanud 29 ja hukkunud kaks inimest ning seda temaatikat kajastatakse pidevalt meedias.

«Keskmiselt avastab politsei nädala jooksul Lõuna regioonis 40–60 isikut, kes hoolimatult enne rooli taha istumist alkoholi tarbinud ning seadnud sellega ohtu ennast või teisi,» nentis Iste.

Näiteks möödunud nädala esmaspäeval sõitis alkoholi tarvitanud 1971. aastal sündinud mees Tartumaal Konguta vallas autoga teelt välja ja rullus üle katuse. Kaks autos olnud väikest last toimetati vigastustega haiglasse.

Politsei pöörab alkoholijoobes sõidukijuhtide väljaselgitamisele tavalisest suuremat tähelepanu kogu jaanipäevaeelsel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles